/ By Sebastian G. / Securitate / / 0 Comments

Nu mai folositi Adobe Flash Player

Cum sfârșitul anului 2018 se aproprie cu pași repezi, iar suportul pentru Adobe Flash este aproape de final, lucru ce nu este chiar îmbucurător  pentru unii dintre noi.

Adobe a anunțat in mod oficial sistarea suportului de tip web plugin in 2020.

De foarte mult timp a fost una din cele mai folosite pluginuri de browser de pe internet. Animații, jocuri web si site-uri întregi aveau la baza extensia Flash. Singura problema pe care o avea aceasta extensie Flash era de securitate, lucru de care hackeri profitau intens de aceasta notorietate devenind o problema pentru multi dintre utilizatorii de browser.

www.pixabay

Reclame enervante, instalarea de backdoor malware si colectarea neautorizata a datelor personale. Toate acestea si-au găsit accesul in calculatoarele oamenilor la nivel global, datorita gaurilor de securitate pe care o avea extensia Flash.

 

Toate acestea aveau sa se schimbe odată cu apariția HTML5 fiind mai puternic si ușor de folosit de către developeri si mult mai sigur decât extensia Flash, acest lucru ducând la migrarea majorității site-urilor de pe internet la varianta HTML5.

In continuare v-om găsii site-uri care încă mai rulează in Flash, dar majoritatea sunt dedicate jocurilor de tip browser așa ca aveți grija când lăsați copii sa le acceseze.

Acum cu abandonul celor de la Adobe a extensiei Flash, devine un vis urat in materie de securitate si a devenit la nivel global cea mai ignorată extensie de majoritatea dezvoltatorilor de ani buni, iar recomandarea noastră este sa o dezactivezi.

Write a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.