/ By Sebastian G. / Securitate / / 0 Comments

Serviciul criptat de email ProtonMail este acum accesibil si in interfata TOR

Echipa din spatele serviciului Proton Mail au creat un serviciu ascuns in reteaua privata TOR pentru a pacalii potentialele atentate de decenzurare.

Creatori serviciului criptat de email ProtonMail au creat un server care este accesibil doar in reteaua anonimata TOR ca o modalitate de a combate decenzurarea in anumite tari.
ProtonMail a fost creat de o echipa de ingineri in calculatoare in timp ce lucrau la Organizatia Europeana de Cercetare Nucleara (CERN).

Acest serviciu criptat de email ofera criptare end-to-end cu ajutorul interfatei web si prin aplicatiile mobile, criptarea realizandu-se pe partea clientului, iar servarele ProtonMail nu pot accesa niciodata textul criptat din email sau cheia de criptare.
Marti cei din cadrul companiei de tip Geneva, Proton Technologies, care ofera serviciul ProtonMail, au anuntat ca au creat un serviciu ascuns in reteaua TOR sau ONION, care permit utilizatorilor sa acceseze serviciile direct in anonimitatea retelei TOR.
Serviciul ascuns TOR este un site care poate fi accesat in anonimat si doar in reteaua TOR. Este realizat intr-un mod in care utilizatorii nu pot afla Protocolul de Internet a servarului si nici servarul nu poate vedea adresa reala a utilizatorului.
Acesta este disponibil si pe Andorid si iOS.

Write a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.