LG Display spune că noua sa tehnologie „OLED EX” îmbunătățește luminozitatea cu până la 30%.

Cei de la LG Display ne dezvăluie următoarea sa generație de tehnologie OLED, numită „OLED EX”, care ar trebui să „îmbunătățească luminozitatea cu până la 30% în comparație cu displayurile OLED convenționale”, ne comunica compania. Acest lucru ajuta la remedierea celui mai mare defect al OLED-ului pe lângă tehnologia mini LED, și anume lipsa luminozității in general.

După cum ne comunica cei de la LG Display, fiecare pixel OLED emite lumină independent, ceea ce înseamnă că poate fi complet pornit sau oprit. Acest lucru permite televizoarelor să arate negru perfect, fără „înflorire” văzută pe televizoarele LED, dar, în același timp, pixelii OLED nu pot atinge aceleași niveluri de luminozitate ca LED-urile. Seturile OLED actuale pot afișa niveluri de luminozitate maxime de până la aproximativ 500-600 nits, în timp ce seturile mini LED pot atinge 2.000 nits și mai mult.

„Deși piața globală de televizoare a înregistrat o scădere cu 12% în acest an, am observat în continuare o creștere de 70% a vânzărilor OLED”, a declarat dr. Oh Chang-ho, vicepreședinte executiv și șef al unității de afaceri TV la LG Display. „Cu noua noastră tehnologie OLED.EX, ne propunem să oferim clienților experiențe și mai inovatoare, de ultimă generație, prin evoluția tehnologiei, algoritmilor și design-urilor noastre OLED.”

Leave a Comment